Theotokos Travel Tour
Τηλ.: 22 455 655  Email: [email protected]

← Αρχική

ΡΩΣΙΑ : ΜΟΣΧΑ & ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Κράτηση Εκδρομής

7 ΜΕΡΕΣ : Τελευταία Αναχώρηση 24 Αυγούστου : Fully Booked
€1265

Πρόγραμμα 7 Mέρες (€1265) : Αναχωρήσεις του 2019

Αναχώρηση :   24 Αυγούστου   Λάρνακα-Αγία Πετρούπολη    14.35 - 19.00

Επιστροφή  :   30 Αυγούστου   Μόσχα - Λάρνακα                    20.00 - 23.50


1η ΜΕΡΑ 2019 : Λάρνακα-Αγ. Πετρούπολη- Ξενοδοχείο

Συγκέντρωση  των  επιβατών στις 12.00 το μεσημέρι στο γραφείο και αναχώρηση με λεωφορείο για το αεροδρόμιο Λάρνακας. Άφιξη, τακτοποίηση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και αναχώρηση στις  14.35  με  απ’ ευθείας πτήση για το αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης. Άφιξη στις 19.00, στην πόλη που ίδρυσε στις όχθες του Νέβα ποταμού το 1703 ο Μέγας Πέτρος .Μεταφορά στο ξενοδοχείο . Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ 2019 : Ερμιτάζ-Πέτερχοφ-Αγ. Νικολάου-Αναστάσεως…

Μετά το πρόγευμα πρώτη μας επίσκεψη στο Πέτερχοφ το στολίδι της ρωσικής αρχιτεκτονικής, της πόλης με τα παλάτια, πάρκα και σιντριβάνια που κτίστηκε από τον Μέγα Πέτρο σε ανάμνηση της νίκης της Ρωσίας επί της Σουηδίας στον Βόρειο Πόλεμο. Σιντριβάνια οδηγούν στον κάτω κήπο - αληθινό έργο τέχνης που φιλοξενεί 173 ξεχωριστά σιντριβάνια διαφορετικά το ένα από το άλλο. Ακολούθως θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου των Ναυτικών και την εκκλησία της Αναστάσεως (του Ρέοντος Αίματος) . Ακολούθως θα επισκεφθούμε τα Χειμερινά Ανάκτορα, το παγκοσμίως διάσημο μουσείο Ερμιτάζ που πρόκειται για ένα σύμπλεγμα πέντε κτιρίων και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου με εκατομμύρια εκθέματα, ανυπολόγιστης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας, που φιλοξενούνται ιδιοφυώς κατανεμημένα στις εντυπωσιακές αίθουσες του πρώην παλατιού. Προαιρετική Κρουαζιέρα στο Νέβα ποταμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευσης.

 

3η ΜΕΡΑ 2019 : Πέτρου & Παύλου -Καζάν-Αγ. Ισαάκ-Νέφσκι…

Μετά το πρόγευμα θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με περιήγηση της πόλης, με τα μεγαλοπρεπή παλάτια των Στροκανόβ, Γιουπούσοφ, Άνιτσκοφ, τους επιβλητικούς ναούς, τα όμορφα δημόσια κτίρια, που εκτείνονται κατά μήκος των καναλιών και δικαίως της έχουν προσδώσει τον τίτλο της ομορφότερης πόλης της Βόρειας Ευρώπης ή όπως την λένε η «Βενετία του Βορρά». Πρώτη επίσκεψη στο Φρούριο Πετροπαβλόσκυ (των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου). Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαάκ, τη Λαύρα του αυτοκράτορα Αλεξάνδρου Νέφσκι Β΄και το Καθεδρικό Ναό της Παναγίας της Καζάν (βρίσκεται η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας). Το απόγευμα αναχωρούμε για το σιδηροδρομικό σταθμό και με το υπερσύχρονο τρένο Saspan αναχωρούμε για την Μόσχα. Καθ’ οδόν θα απολαμβάνεται την ενδοχώρα που είναι πανέμορφη .Άφιξη στη Μόσχα, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ενώνονται τα δύο γκρουπ.Δείπνο μαζί με παραδοσιακό πρόγραμμα του Ρωσικού συγκροτήματος  ‘‘Zhavoronki ‘‘ . Διανυκτέρευσης.

 

4η ΜΕΡΑ 2019 : Κρεμλίνο-Κόκκινη πλατεία-Παλάτι Πανοπλιών-Κρουαζιέρα

Μετά το πρόγευμα, αρχίζουμε την γνωριμία μας με την καρδιά της Ρωσίας, την όμορφη και απέραντη Μόσχα, με μια πρώτη περιήγηση της πόλης. Πρώτη επίσκεψη μας στο μεγαλύτερο παλάτι το  ΚΡΕΜΛΙΝΟ την επίσημη κατοικία των Τσάρων με τα διοικητικά και κυβερνητικά κτίρια όπως η Γερουσία και το παλάτι των Συνεδρίων, θα επισκεφθούμε την κεντρική Εκκλησία του Ορθόδοξου Ρωσικού Κράτους, τον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με τους έξι τρούλλους της όπου γινόταν η στέψη των Τσάρων, τον Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ όπου εδώ βρίσκονται οι τάφοι των Πατριαρχών, το Ναό των Δώδεκα Αποστόλων όπου εδώ φυλάσσεται το Μύρο της Ρωσικής Εκκλησίας, το Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου γίνονταν οι βαπτίσεις των Τσάρων, το εντυπωσιακό θεόρατο Καμπαναριό του Ιβάν του Μεγάλου με ύψος 97 μέτρα, το μεγαλύτερο Κανόνι της Μόσχας με βάρος 210 τόνους (δεν έχει χρησιμοποιηθή ποτέ), τη μεγαλύτερη Καμπάνα του κόσμου που έχει βάρος 40 τόνους, η οποία προτού στηθή στο καμπαναριό ράγισε. Εν συνεχεία επίσκεψη στο Θησαυροφυλάκιο των Πανοπλιών στο οποίο μεταξύ άλλων πολύτιμων εκθεμάτων, μπορείτε να δείτε από γνήσια ‘‘αυγά Φαμπερζέ‘‘ μέχρι αυτοκρατορικές άμαξες . Συνεχίζουμε για την 4ην μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου την ΚΟΚΚΙΝΗ  ΠΛΑΤΕΙΑ την οποίαν περιστοιχίζουν η Παναγία του Καζάν το παρεκκλήσι  της Ιεράς Μονής Ιβήρων και ο Ναός του Αγίου Βασιλείου με τους εννέα τρούλλους . Το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και των πεσόντων κατά την διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου . Ελεύθερος χρόνος . Συνέχεια περιήγησης της πόλης την αψίδα του Θριάμβου, τη λεωφόρο Κουτούζωφ, την λεωφόρο Αρμπάτ και το Υπουργείο των Εξωτερικών . Συνεχίζουμε με Κρουαζιέρα στον Μόσκοβα ποταμό διαρκείας 2.5 ώρες με το Κρουαζιερόπλοιο Radisson. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ 2019 : Μουσείο Κοσμοναυτών – Λαύρα Αγίου Σεργίου - Πάρκο….

Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε διασχίζοντας μια όμορφη διαδρομή 70 χλμ βόρεια της Μόσχας, περνώντας μέσα από χωρία με ξύλινα σπίτια φθάνουμε στη Λαύρα του Αγίου Σεργίου όπου βρίσκεται η πόλη Σεργκιέβ Ποσάντ (Ζαγκόρσκ) που είναι ανδρικό μοναστήρι, ένα τεράστιο κτιριακό  συγκρότημα που στεγάζει τη Θεολογική Σχολή, το περίφημο εκκλησιαστικό μουσείο και τη Σχολή Αγιογραφίας. Τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της  Θεοτόκου, το μοναστήρι της Αγίας Τριάδος και το Αγίασμα. Είναι το  πνευματικό κέντρο της Ρωσικής Εκκλησίας. Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 1345 από τον Άγιο Σέργιο του Ραντονέζ του οποίου το λείψανο βρίσκεται εκεί. Ο Άγιος Σέργιος ανακηρύχθηκε προστάτης-άγιος της Ρωσίας το 1422. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το μουσείο Κοσμοναυτών αφού ο 1ος δορυφόρος του κόσμου στάλθηκε στο διάστημα από τη Ρωσία, στις 4 Οκτωβρίου 1957. Το 1981, για να γιορτάσουν την 20ή επέτειο από την πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση, η βάση του μνημείου είχε ανοίξει ως Μουσείο Κοσμοναυτικής Memorial. Ακολούθως επίσκεψη στο περίφημο πάρκο της σοβιετικής εποχής του Στάλιν με επίχρυσα συντριβάνια και επιβλητικά κτίρια .Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ 2019 : Μετρό -Αγ. Ματρώνα-Ντονσκόϊ –Ψώνια-Σωτήρος Χριστού

Μετά  το πρόγευμα αναχωρούμε για επίσκεψη στην Μονή της Αγίας Σκέπης (τάφος και λείψανα της νεοφανούς Αγίας Ματρώνας). Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τη Μονή Ντονσκόι που ιδρύθηκε προς τιμήν της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας του Ντον (Ντονσκάγια), που έσωσε τη Μόσχα από το στρατό των Τατάρων στη μάχη του ποταμού Μόσκοβα, το 1591 . Ακολούθως κοντά στις όχθες του ποταμού Μόσκοβα θα επισκεφθούμε τον Τεράστιο Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, το σύμβολο της Ορθοδοξίας, το καύχημα της σύγχρονης Ρωσίας. Συνεχίζουμε για τον περίφημο πεζόδρομο Στάρι Αρπάτ (ελεύθερος χρόνος για ψώνια). Εν συνεχεία ξενάγηση στους πανέμορφους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ (τα βιτρό, τα μωσαϊκά, ψηφιδωτά).Στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ 2019 : Μουσείο Β΄Παγκοσμίου Πολέμου-Αγ. Δανιήλ-Αεροδρόμιο Μόσχας

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το Μουσείο Πατριωτικού πολέμου που κάθε 9 Μαΐου γιορτάζεται η μεγάλη νίκη των στρατευμάτων της τότε Σοβιετικής Ένωσης ενάντια στη ναζιστική Γερμανία.Συνεχίζουμε με επίσκεψη στη Πατριαρχική Μονή του Αγίου Δανιήλ που ο ναός του είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και εκεί είναι η κατοικία  του εκάστοτε Πατριάρχη Μόσχας. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο Μόσχας όπου με απ’ ευθείας πτήση στις  20.00 αναχωρούμε για την Λάρνακα.Άφιξη στις 23.50 με τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις από μια χώρα που είναι απο τις πλουσιότερες στον κόσμο σε ιστορία, κουλτούρα και πολιτισμό.Μεταφορά στο γραφείο .

 

Η  τιμή  είναι κατ’ άτομο σε δίκλινο και περιλαμβάνει :                                        

● Αεροπορικό εισιτήριο  με απ’ ευθείας πτήση Λάρνακα–Αγία Πετρούπολη και Μόσχα–Λάρνακα μαζί με τους φόρους αεροδρομίων, αποσκευή 23 κιλά και χειραποσκευη 8 κιλά .

● Έξι διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα  ξενοδοχεία 4* με πρόγευμα μπουφέ .

● Έξι δείπνα στα ξενοδοχεία, όπως  αναφέρονται στο πρόγραμμα .

● Όλες οι εκδρομές-μεταφορές, με κλιματιζόμενο λεωφορείo σύμφωνα με το πρόγραμμα .

● Μεταφορά με το υπερσύγχρονο τρένο "Saspan" Αγ. Πετρούπολη-Μόσχα .

●  Εισιτήρια εισόδων στους χώρους επισκέψεων .

●  Τοπικοί  Ελληνόφωνοι  ξεναγοί . 

●  Αρχηγός, συνοδός  του γραφείου μας, με Ενημερωτικά  έντυπα.

 

Η  τιμή  δεν  περιλαμβάνει :                  

Βίζα εισόδου για την Ρωσία €55 για Κυπριακά Διαβατήρια

Για έκδοση Βίζας απαιτούνται:Το Διαβατήριο πρέπει να λήγει μετά (την 1ην Μαρτίου 2020, μία πρόσφατη φωτογραφία 3,5 Χ 4,5 . Πρέπει να παραδοθούν στο γραφείο μας, 45 μέρες πριν την αναχώρηση σας

● Ότι  δεν  αναφέρεται  στο  πρόγραμμα  ή  ότι είναι  προαιρετικό.                                             

● Προαιρετική ταξιδιωτική Ασφάλεια.Οι μεταφορές στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

● Ποτά και φιλοδωρήματα .  

 

Σημείωση :

œ Για να ισχύει η πιο πάνω τιμή επιβάλλεται η προκαταβολή των  €450 μέχρι 5 Ιουλίου 2019 .

œ Μετά τις πιο πάνω ημερομηνίες του 2019 η τιμή αλλάσει ανάλογα με την νέα τιμή που μας δίνει η αεροπορική εταιρεία

œ Το Παιδί μέχρι 12 ετών σε τρίκλινο, μείωση €120 .

Ημερ.  Εκδόσεως : 18/64/2/2019  

 

Theotokos Travel

Τηλ. : 22 455 655

Κινητό : 99 47 57 47

Email : [email protected]

Στασίνου 37Α (περιοχή Hilton), 2003 Στρόβολος

 

Όροι και Πολιτική Ακύρωσης

Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση παρακράτηση ποσού 50 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 44 και 30 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 29 και 21 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες και μέχρι την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Σε περίπτωση μη παρουσίασης (no show), παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Κράτηση Εκδρομής

← Αρχική