Theotokos Travel Tour
Τηλ.: 22 455 655  Email: [email protected]

← Αρχική

ΡΩΣΙΑ : ΜΟΣΧΑ - ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Κράτηση Εκδρομής

7 ΜΕΡΕΣ : Αναχωρήσεις Ιούλιο & Αύγουστο 2020
€1379

Είμαστε οι πρώτοι διότι υπερέχουμε, γι’ αυτό συγκρίνατε μας

Πρόγραμμα Ρωσίας : Μόσχα – Αγία Πετρούπολη – Κρουαζιέρα

7 Mέρες : €1379

Αναχωρήσεις : 27/7, 16/8, 22/8 του 2020

Αναχωρήσεις :  SU  LCA-LED   Λάρνακα - Αγία Πετρούπολη   14.35 - 19.00

Επιστροφές   :  SU  SVO-LCA   Μόσχα - Λάρνακα                     20.00 - 23.50

1η Μέρα : Λάρνακα – Αγία Πετρούπολη - Ξενοδοχείο

Συγκέντρωση των επιβατών στις 12.00 το μεσημέρι στο γραφείο και αναχώρηση με λεωφορείο για το αεροδρόμιο Λάρνακας.  Άφιξη, τακτοποίηση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και αναχώρηση με απ’ ευθείας πτήση για την Αγία Πετρούπολη την πόλη που ίδρυσε στις όχθες του Νέβα ποταμού το 1703 ο Μέγας Πέτρος. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Μέρα : ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ = Ερμιτάζ-Πετροτβάρετς-Αγ. Νικολάου Ναυτικών-Αναστάσεως….

Mετά το πρόγευμα, θα επισκεφθούμε το Πετροντβορέτς, γνωστό και ως Πέτερχοφ, το στολίδι της ρωσικής αρχιτεκτονικής, στον κόλπο της Φινλανδίας. Ήταν θερινή κατοικία Ρώσων αυτοκρατόρων και κτίστηκε από τον Μέγα Πέτρο σε ανάμνηση της νίκης της Ρωσίας επί της Σουηδίας στον Βόρειο Πόλεμο.Θα επισκεφτούμε το Μεγάλο Παλάτι τον κήπο του που βρίσκεται ο μεγάλος Καταρράκτης με τα 37 επίχρυσα μπρούτζινα αγάλματα, τις 64 κρήνες και τα 173 ξεχωριστά σιντριβάνια διαφορετικά το ένα από το άλλο.Συνεχίζουμε για την όχθη του καναλιού Κριούκοβ όπου θα επισκεφθούμε τον Ναυτικό Ναό του Αγίου Νικολάου με τους χρυσούς τρούλλους που αποτελεί αριστούργημα της αρχιτεκτονικής του Ρωσικού Μπαρόκ. Συνεχίζουμε με επίσκεψη σε ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία Ρωσικής τέχνης το Ναό της Ανάστασης (του Ρέοντος Αίματος). Ακολούθως θα επισκεφθούμε τα Χειμερινά Ανάκτορα, το παγκοσμίως διάσημο μουσείο Ερμιτάζ που είναι ένα σύμπλεγμα πέντε κτιρίων και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου με τρία εκατομμύρια εκθέματα, ανυπολόγιστης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας που ήταν κατοικία των Τσάρων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Μέρα : ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ = Φρούριο Πέτρου & Παύλου – Καζάν - Αγ. Ισαάκ - Νέβσκι…

Μετά το πρόγευμα θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με περιήγηση της πόλης που είναι κτισμένη πάνω σε σύμπλεγμα μικρών νησιών που χωρίζονται από φυσικά και τεχνητά κανάλια και γέφυρες που δικαίως της έχουν προσδώσει τον τίτλο της ομορφότερης πόλης της Βόρειας Ευρώπης ή όπως την λένε η «Βενετία του Βορρά».Πρώτη επίσκεψη στο Φρούριο Πέτρου και Παύλου που είναι το αρχαιότερο μνημείο στην ιστορία και την αρχιτεκτονική της πόλης.Ακολούθως θα έχουμε επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαάκ που είναι ο Μεγαλύτερος Ναός της Ρωσίας και ένας από τους Μεγαλύτερους Ναούς της Ευρώπης, μοναδικό μνημείο αρχιτεκτονικής και τέχνης. Εν συνεχεία θα μεταφερθούμε σε ένα σπουδαίο αρχιτεκτονικό συγκρότημα του 16ου αιώνα, με επίσκεψη στη Λαύρα του αυτοκράτορα Αλεξάνδρου Νέβσκι αφού θεωρείται ένας από τους προστάτες της πόλης, που ίδρυσε ο Μέγας Πέτρος για να τον τιμήσει. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον Ναό του Καζάν, που το όνομά του το πήρε από τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που ανακαλύφθηκε στο Καζάν το 1579. Το απόγευμα αποχαιρετούμε την Αγία Πετρούπολη και με το υπερσύχρονο τρένο Saspan αναχωρούμε για την Μόσχα. Καθ’ οδόν θα απολαμβάνεται την ενδοχώρα που είναι πανέμορφη. Άφιξη στη Μόσχα, μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο μαζί με παραδοσιακό πρόγραμμα του Ρωσικού συγκροτήματος  ‘‘Zhavoronki ‘‘ . Διανυκτέρευση .

4η Μέρα : ΜΟΣΧΑ = Κρεμλίνο - Κόκκινη πλατεία - Παλάτι Πανοπλιών – Γκούμ - Κρουαζιέρα…

Μετά το πρόγευμα, αρχίζουμε την γνωριμία μας με μια πρώτη περιήγηση της πόλης. Πρώτη επίσκεψη μας στο μεγαλύτερο Παλάτι το Κρεμλίνο που ήταν η επίσημη κατοικία των Τσάρων με τα διοικητικά και κυβερνητικά κτίρια όπως η Γερουσία και το παλάτι των Συνεδρίων, θα επισκεφθούμε την κεντρική Εκκλησία του Ορθόδοξου Ρωσικού Κράτους, τον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με τους έξι τρούλλους της όπου γινόταν η στέψη των Τσάρων, τον Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ όπου εδώ βρίσκονται οι τάφοι των Πατριαρχών, το Ναό των Δώδεκα Αποστόλων όπου εδώ φυλάσσεται το Μύρο της Ρωσικής Εκκλησίας, το Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου γίνονταν οι βαπτίσεις των Τσάρων, το εντυπωσιακό θεόρατο Καμπαναριό του Ιβάν του Μεγάλου με ύψος 97 μέτρα, το μεγαλύτερο Κανόνι της Μόσχας με βάρος 210 τόνους (δεν έχει χρησιμοποιηθή ποτέ), τη μεγαλύτερη Καμπάνα του κόσμου που έχει βάρος 40 τόνους, η οποία προτού στηθή στο καμπαναριό ράγισε. Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε ένα από τα καλύτερα και πλουσιότερα μουσεία της χώρας, το μουσείο «Παλάτι Πανοπλιών» στο οποίο μεταξύ άλλων πολύτιμων εκθεμάτων μπορεί να δει κανείς από γνήσια «Αυγά Φαμπερζέ» μέχρι και αυτοκρατορικές άμαξες. Συνεχίζουμε για την 4ην μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου την Κόκκινη Πλατεία όπου βρίσκεται ο Ναός του Αγίου Βασιλείου με τους 9 τρούλλους. Θα επισκεφθούμε το πασίγνωστο πολυκατάστημε ΓΚΟΥΜ, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με την ‘‘Αιώνια φλόγα‘‘ και των πεσόντων κατά την διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Εν συνεχεία περιήγησης της πόλης την αψίδα του Θριάμβου, το Μαυσωλείο του Λένιν, τη λεωφόρο Κουτούζωφ κ.α. Συνεχίζουμε με Κρουαζιέρα στον ποταμό Μόσκοβα, διαρκείας 2.5 ώρες με το Πολυτελέστατο Κρουαζιερόπλοιο Radisson. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Μέρα : ΜΟΣΧΑ = Μουσείο Κοσμοναυτών – Λαύρα Αγ. Σεργίου – Πάρκο ΒΔΝΧ…

Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για το Ζαγκόρσκ, το ανδρικό μοναστήρι του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ που ιδρύθηκε το 1345 και ανακηρύχθηκε προστάτης-άγιος της Ρωσίας το 1422.Είναι ένα τεράστιο κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει :Θεολογική Σχολή, εκκλησιαστικό μουσείο, Σχολή Αγιογραφίας, υπάρχει Αγίασμα και φυλάσσει το λείψανο του.Ακολούθως θα επισκεφθούμε το μουσείο Κοσμοναυτών αφού ο 1ος δορυφόρος του κόσμου στάλθηκε στο διάστημα από τη Ρωσία.Το 1981, για να γιορτάσουν την 20ή επέτειο από την πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση, η βάση του μνημείου είχε ανοίξει ως Μουσείο Κοσμοναυτικής Memorial.Θα δούμε δορυφόρους σε πραγματικό μέγεθος, δείγματα πυραύλων και πολλά άλλα. Ακολούθως επίσκεψη στο περίφημο πάρκο ΒΔΝΧ της εποχής του Στάλιν με επίχρυσα συντριβάνια, επιβλητικά κτίρια ελεύθερος χρόνος για καφέ μέσα στο Πάρκο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Μέρα : ΜΟΣΧΑ = Ντονσκόϊ – Αρπάτ - Μετρό - Αγ. Ματρώνα - Σωτήρος Χριστού…

Μετά  το πρόγευμα αναχωρούμε με επίσκεψη στην Μονή της Αγίας Σκέπης  όπου βρίσκεται ο τάφος και τα λείψανα της νεοφανούς Αγίας Ματρώνας. Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τη Μονή Ντονσκόϊ που ιδρύθηκε προς τιμή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας του Ντον (Ντονσκάγια), που έσωσε τη Μόσχα από το στρατό των Τατάρων στη μάχη του ποταμού Μόσκοβα, το 1591. Ακολούθως στις όχθες του Μόσκοβα θα επισκεφθούμε τον Τεράστιο Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, το σύμβολο της Ορθοδοξίας, το καύχημα της σύγχρονης Ρωσίας. Χρόνος ελεύθερος στην Αρπάτ (καφετερίες-ενθύμια-αγορά). Εν συνεχεία θα ξεναγηθούμε στους πανέμορφους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ που κάποιοι σταθμοί με τις τοιχογραφίες, τα αγάλματα, τα βιτρό, τα μωσαϊκά και τα ψηφιδωτά τους μοιάζουν με υπόγεια μουσεία.Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση

7η Μέρα : ΜΟΣΧΑ = Μουσείο Β΄Παγκόσμιο Πολέμου-Μποροντίνο-Αεροδρόμιο

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το περίφημο μουσείο του «Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου 1941-1945», το οποίο είναι αφιερωμένο στον πόλεμο που έλαβε χώρα μεταξύ της ναζιστικής Γερμανίας με τους συμμάχους της και της τότε Σοβιετικής Ένωσης στα πλαίσια του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο μουσείο Πανόραμα Μποροντινό, για να δούμε σε ζωντανή αναπαράσταση τη μάχη η οποία έλαβε μέρος το 1812 ανάμεσα στην Γαλλία του Ναπολέοντα και την Ρωσία του Αλέξανδρου του Ά. Μεταφορά στο αεροδρόμιο Μόσχας όπου με απ’ ευθείας πτήση αναχωρούμε για την Λάρνακα.Άφιξη στις 23.50 με τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις από μια χώρα που είναι απο τις πλουσιότερες στον κόσμο σε ιστορία, κουλτούρα και πολιτισμό. Μεταφορά στο γραφείο .

Η  τιμή  είναι κατ’ άτομο σε δίκλινο και περιλαμβάνει :                                         

● Αεροπορικό εισιτήριο με απ’ ευθείας πτήση Λάρνακα – Αγία Πετρούπολη και Μόσχα–Λάρνακα μαζί με αποσκευή 23 Κιλά  και χειραποσκευη 10 Κιλά

● Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων, σε περίπτωση αύξησης τους μετά τις 17/1/2020 επιβαρύνεται ο ταξιδιώτης .

● Έξι διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με πρόγευμα μπουφέ .

● Έξι δείπνα στα ξενοδοχεία, όπως  αναφέρονται στο πρόγραμμα .

● Η Κρουαζιέρα με το πολυτελέστατο Κρουαζιερόπλοιο Radisson .

● Εισιτήρια με το υπερσύγχρονο τρένο "Saspan" Αγία Πετρούπολη – Μόσχα .

● Εισιτήρια εισόδων σε μουσεία και χώρους επισκέψεων .

● Όλες οι εκδρομές-μεταφορές, με κλιματιζόμενο λεωφορείo σύμφωνα με το πρόγραμμα .

● Τοπικοί  Ελληνόφωνοι ξεναγοί

● Αρχηγός, συνοδός του γραφείου μας .

● Ενημερωτικά Έντυπα .

 

Η  τιμή  δεν  περιλαμβάνει :                           

● Έξοδα για έκδοση Βίζας εισόδου για Ρωσία €__ για Κυπριακά Διαβατήρια .

● Για έκδοση Βίζας απαιτούνται: Το Διαβατήριο πρέπει να λήγει μετά τις 2 Μαρτίου 2021, μία πρόσφατη φωτογραφία 3,5 Χ 4,5 . Πρέπει να

   παραδοθούν στο γραφείο μας, 40 μέρες πριν την αναχώρηση σας .

● Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή είναι προαιρετικό.

● Ποτά και φιλοδωρήματα .                                                

● Προαιρετική ταξιδιωτική Ασφάλεια.

● Οι μεταφορές σας στο Αεροδρόμιο Λάρνακας μετ’ επιστροφής .

 

Σημείωση :

● Για να ισχύει η τιμή επιβάλλεται η προκαταβολή €450 μέχρι τις 11 Μαίου 2020 ή 60 μέρες πρίν την αναχώρηση σας .

● Μετά τις πιο πάνω ημερομηνίες του 2020 η τιμή αλλάσει ανάλογα με την νέα τιμή που μας δίνει η αεροπορική εταιρεία .

Ημερ.  Εκδόσεως : 17/1/2020  

 

Theotokos Travel

Τηλ. : 22 455 655

Κινητό : 99 47 57 47

Email : [email protected]

Στασίνου 37Α (περ. Hilton), 2003 Στρόβολος

 

Όροι και Πολιτική Ακύρωσης

Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση παρακράτηση ποσού 50 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 44 και 30 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 29 και 21 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες και μέχρι την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Σε περίπτωση μη παρουσίασης (no show), παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Κράτηση Εκδρομής

← Αρχική