Theotokos Travel Tour
Τηλ.: 22 455 655  Email: [email protected]

← Αρχική

ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΗ-ΜΟΣΧΑ-ΓΙΑΛΤΑ

Κράτηση Εκδρομής

6 ΜΕΡΕΣ : 24 - 29 ΙΟΥΛΙΟΥ
€1380

Πρόγραμμα 6 Mέρες (€1380) : 24 – 29 Ιουλίου 2018

Αναχώρηση : 24 Ιουλίου   Λάρνακα - Μόσχα           14.55 – 18.45

                     : 27 Ιουλίου  Μόσχα-Συμφερούπολη   09.20 – 12.00

Επιστροφή  : 29  Ιουλίου  Συμφερούπολη-Μόσχα  09.50 – 12.25

                     : 29  Ιουλίου  Μόσχα - Λάνακα             14.20 – 18.10

 

24/7  Τρίτη : Λάρνακα - Μόσχα - Ξενοδοχείο

Συγκέντρωση των επιβατών  στις  12.15 (το μεσημέρι) στο  γραφείο και αναχώρηση με λεωφορείο για το αεροδρόμιο Λάρνακας. Άφιξη, τακτοποίηση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και αναχώρηση στις  14.55  με  απ’ ευθείας πτήση για το αεροδρόμιο της Μόσχας. Άφιξη στην Μόσχα στις 18.45 και μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Δείπνο μαζί με παραδοσιακό πρόγραμμα του Ρωσικού συγκροτήματος ‘‘Zhavoronki‘‘. Διανυκτέρευσης

  

25/7 Τετάρτη : ΜΟΣΧΑ = Κρεμλίνο-Κόκκινη πλατεία-Αγ. Δανιήλ-Αγ. Ματρώνα-Μετρό

Μετά το πρόγευμα, αρχίζουμε την γνωριμία μας με την καρδιά της Ρωσίας, την όμορφη και απέραντη Μόσχα, με μια πρώτη περιήγηση της πόλης. Πρώτη επίσκεψη μας στο μεγαλύτερο παλάτι το  ΚΡΕΜΛΙΝΟ την επίσημη κατοικία των Τσάρων με τα διοικητικά και κυβερνητικά κτίρια όπως η Γερουσία και το παλάτι των Συνεδρίων, θα επισκεφθούμε την κεντρική Εκκλησία του Ορθόδοξου Ρωσικού Κράτους, τον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με τους έξι τρούλλους της όπου γινόταν η στέψη των Τσάρων, τον Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ όπου εδώ βρίσκονται οι τάφοι των Πατριαρχών, το Ναό των Δώδεκα Αποστόλων όπου εδώ φυλάσσεται το Μύρο της Ρωσικής Εκκλησίας, το Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου γίνονταν οι βαπτίσεις των Τσάρων, το εντυπωσιακό θεόρατο Καμπαναριό του Ιβάν του Μεγάλου με ύψος 97 μέτρα, το μεγαλύτερο Κανόνι της Μόσχας με βάρος 210 τόνους (δεν έχει χρησιμοποιηθή ποτέ), τη μεγαλύτερη Καμπάνα του κόσμου που έχει βάρος 40 τόνους, η οποία προτού στηθή στο καμπαναριό ράγισε. Συνεχίζουμε για την 4ην μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου την ΚΟΚΚΙΝΗ  ΠΛΑΤΕΙΑ την οποίαν περιστοιχίζουν η Παναγία του Καζάν το παρεκκλήσι της Ιεράς Μονής Ιβήρων και ο Ναός του Αγίου Βασιλείου με τους εννέα τρούλλους . Εν συνεχεία επίσκεψη στην Μονή της Αγίας Σκέπης (τάφος και λείψανα της νεοφανούς Αγίας Ματρόνας). Συνεχίζουμε με επίσκεψη στη Πατριαρχική Μονή του Αγίου Δανιήλ που ο ναός του είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και εκεί είναι η κατοικία  του εκάστοτε Πατριάρχη Μόσχας. Εν συνεχεία  για τους πανέμορφους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ (τα βιτρό, τα μωσαϊκά, ψηφιδωτά).Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

26/7 Πέμπτη : ΜΟΣΧΑ = Λαύρα Αγ. Σεργίου-Μουσείο Κοσμοναυτών – Πάρκο…

Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε διασχίζοντας μια όμορφη διαδρομή, περνώντας μέσα από χωρία με ξύλινα σπίτια φθάνουμε στη Λαύρα του Αγίου Σεργίου που είναι ένα ανδρικό μοναστήρι, ένα τεράστιο κτιριακό  συγκρότημα που στεγάζει τη Θεολογική Σχολή, το περίφημο  εκκλησιαστικό μουσείο και τη Σχολή Αγιογραφίας. Τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της  Θεοτόκου, το μοναστήρι της Αγίας Τριάδος και το Αγίασμα. Είναι το  πνευματικό κέντρο της Ρωσικής Εκκλησίας. Συνεχίζουμε για τη Σκήτη του Αγίου Δημητρίου που έμεναν οι Ρώσοι τσάροι όπου θα επισκεφτούμε τα καταφύγια και τις κατακόμβες των μοναχών του 16ου-18ου αιώνα. Ακολούθως επίσκεψη στο μουσείο των Κοσμοναυτών αφού ο 1ος δορυφόρος του κόσμου στάλθηκε στο διάστημα από τη Ρωσία, στις 4 Οκτωβρίου 1957. Το 1981, για να γιορτάσουν την 20ή επέτειο από την πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση, η βάση του μνημείου είχε ανοίξει ως Μουσείο Κοσμοναυτικής Memorial. Ακολούθως επίσκεψη στο περίφημο πάρκο της σοβιετικής εποχής του Στάλιν με επιβλητικά συντριβάνια, αγάλματα και επιβλητικά κτίρια .Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

27/7 Παρασκευή : ΜΟΣΧΑ – ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΗ - ΓΙΑΛΤΑ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο Μόσχας και αναχώρηση με πτήση στις 09.20 για τη Συμφερούπολη . Άφιξη στις 12.00 στη νότια πλευρά του κεντρικού τμήματος της  χερσονήσου της Κριμαίας, τη Συμφερούπολη. Η πόλη βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Σαλίρ και κοντά στην τεχνητή δεξαμενή, που παρέχει στην πόλη πόσιμο νερό. Πρώτη μας επίσκεψη στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος για προσκύνημα τα άγια Λείψανα του Αγίου Λουκά του ιατρού Συμφερουπόλεως, τον τάφο του και την πλατεία του Αγίου Λουκά με τον ανδριάντα του . Συνεχίζουμε για το Μπαχτισαράι που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Τσουρούκ Σου, υπήρξε πρωτεύουσα του χανάτου της Κριμαίας όπου θα επισκεφθείτε και θα ξεναγηθείτε στο Παλάτι του Χάνου που είναι το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το Ελληνικό μοναστήρι Ουσπένσκυι που είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, ήταν το κέντρο του Ελληνισμού και είναι σκαλισμένο μέσα σε βράχια . Αναχωρούμε για την πανέμορφη παραλιακή πόλη, τη Γιάλτα . Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Δείπνο και διανυκτέρευσης .

 

28/7 Σάββατο : ΓΙΑΛΤΑ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση με επίσκεψη στο Παλάτι της Λιβαδειάς, το λευκό παλάτι που ήταν η καλοκαιρινή κατοικία του τελευταίου τσάρου της Ρωσίας – Νικολάου Β΄ και ο τόπος διεξαγωγής της διάσκεψης της Κριμαίας το 1945 . Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Ανάκτορο και το Μουσείο Πάρκων που πήρε το όνομα του από τον πρώτο ιδιοκτητή του, τον Βοροντσώφ και είναι κτισμένο στους πρόποδες του βουνού Αλ-Πετρή στην Αλούπκα . Συνεχίζουμε όπου με τελεφερίκ θα ανεβούμε στο πιο ψηλό σημείο που βλέπουμε την Γιάλτα πανοραμικά, στην κορυφή του Αγίου Πέτρου που υπάρχουν καφετερίες και η καλύτερη καφετηρία με την καλύτερη θέα είναι η ‘‘Φωλιά του Χεληδονιού‘‘. Συνεχίζουμε με προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νέβσκυ του 19ου αιώνα, γραφικός με Ρωσικό εκλεκτισμό. Ακολούθως θα επισκεφθούμε τον παγκοσμίου φήμης Βοτανικό κήπο Νικίτσκι όπου βρίσκονται χιλιάδες είδη λουλουδιών και δένδρων των οποίων είναι σπάνιο να τα βρείς οπουδήποτε αλλού . Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευσης .

 

29/7 Κυριακή : ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΗ – ΜΟΣΧΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ

Μετά το πρόγευμα αφήνουμε την πανέμορφη Γιάλτα και αναχωρούμε για το αεροδρόμιο της Συμφερούπολης όπου με πτήση αναχωρούμε στις 09.50 για το αεροδρόμιο της Μόσχας και εν συνεχεία για το αεροδρόμιο της Λάρνακας . Άφιξη στις 18.10 με τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις από μια χώρα που είναι απο τις πλουσιότερες στον κόσμο σε ιστορία, κουλτούρα και πολιτισμό.Μεταφορά με λεωφορείο στο γραφείο .

 Η  τιμή  είναι κατ’ άτομο σε δίκλινο και περιλαμβάνει :                                         

● Αεροπορικό εισιτήριο με απ’ ευθείας πτήση Λάρνακα–Μόσχα-Συμφερούπολη και Συμφερούπολη-Μόσχα–Λάρνακα μαζί με αποσκευή 23 κιλά και χειραποσκευη 8 κιλά .

● Οι φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων. Σε περίπτωση αύξησης τους μετά τις 8/2/2018, επιβαρύνεται ο ταξιδιώτης .

● Πέντε διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με πλούσιο πρωϊνό μπουφέ

● Πέντε δείπνα στα ξενοδοχεία, όπως  αναφέρονται στο πρόγραμμα .

●  Όλες οι εκδρομές,  μεταφορές, με πολυτελή κλιματιζόμενo  λεωφορείo  σύμφωνα  με το πρόγραμμα.

●  Εισιτήρια εισόδων στους χώρους επισκέψεων .

●  Τοπικοί  Ελληνόφωνοι  ξεναγοί . 

●  Αρχηγός, συνοδός  του γραφείου μας και ενημερωτικά  έντυπα.

Η  τιμή  δεν  περιλαμβάνει :              

Βίζα εισόδου για την Ρωσία €50 για Κυπριακά Διαβατήρια

[Για έκδοση Βίζας απαιτούνται:Το Διαβατήριο πρέπει να λήγει μετά (την 1ην Μαρτίου 2019, μία πρόσφατη φωτογραφία 3 Χ 4 . Πρέπει να παραδοθούν στο γραφείο μας, 40 μέρες πριν την αναχώρηση σας]

● Ότι  δεν  αναφέρεται  στο  πρόγραμμα  ή  ότι είναι  προαιρετικό.                                             

● Προαιρετική ταξιδιωτική Ασφάλεια.Οι μεταφορές στο Αεροδρ. Λάρνακας.

● Ποτά και φιλοδωρήματα .   

 

Σημείωση :

œ Η τιμή ισχύει για κρατήσεις μέχρι 31 Μαίου 2018

œ Για να ισχύει η πιο πάνω τιμή επιβάλλεται η προκαταβολή των  €450 μέχρι 31 Μαίου 2018

œ Μετά τις 31 Μαίου 2018 η τιμή αλλάσει ανάλογα με την νέα τιμή που μας δίνει η αεροπορική εταιρεία

œ Το Παιδί μέχρι 12 ετών σε τρίκλινο, μείωση €100 .

 

Ημερ.  Εκδόσεως : 8/2/2018  

 

Theotokos Travel

Τηλ. : 22 455 655

Κινητό : 99 47 57 47

Email : [email protected]

Στασίνου 37Α (περιοχή Hilton), 2003 Στρόβολος

Όροι και Πολιτική Ακύρωσης

 Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση παρακράτηση ποσού 50 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 44 και 30 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 29 και 21 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες και μέχρι την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Σε περίπτωση μη παρουσίασης (no show), παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Κράτηση Εκδρομής

← Αρχική