Theotokos Travel Tour
Τηλ.: 22 455 655  Email: [email protected]

← Αρχική

ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΟ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟΝ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ : 24/4

Κράτηση Εκδρομής

4 ΜΕΡΕΣ : 24 - 27 Απριλίου 2020
€595

Πρόγραμμα : Αγίας Αικατερίνης – Θεοβάδιστον Όρος Σινά - Ραϊθώ - Φαρράν…

4 Mέρες (€595) : 24 – 27 Απριλίου 2020

Αναχώρηση με MS : 24  Απριλίου   Παρασκευή   Λάρνακα – Κάϊρο   12.25 – 12.50

Επιστροφή με  MS : 27  Απριλίου   Δευτέρα        Κάϊρο - Λάρνακα    16.10 – 18.30

Παρασκευή : 24 Απριλίου 2020 : Λάρνακα–Κάϊρο-Πυραμίδες-Σουέζ-Σινά- Ξενοδoχείο   

Συγκέντρωση των επιβατών στις 10.00 το πρωί στο γραφείο και αναχώρηση με λεωφορείο για το αεροδρόμιο Λάρνακας. Άφιξη και τακτοποίηση των αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και αναχώρηση στις 12.25 για το  αεροδρόμιο του Καίρου . Άφιξη στο Κάϊρο στις 12.50 επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το Οροπέδιο της Γκίζας με επίσκεψη πανοραμικά τις επιβλητικές Πυραμίδες (όχι εντός) και το κολοσσιαίο άγαλμα της Σφίγγας με σώμα λιονταριού και πρόσωπο που απεικονίζει τον Φαραώ Χεφρίνο. Μετά αναχωρούμε για το Θεοβάδιστον Όρος Σινά μέσω της Νέας Διώρυγας του Σουέζ, την Ερυθρά Θάλασσα και της Σιναίτικης ερήμου με άφιξη και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο κοντά στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης . Δείπνο και διανυκτέρευσης .

Σάββατο : 25 Απριλίου 2020 : Μονή Αγίας Αικατερίνης – Ραϊθώ – Αγία Κορυφή 

Το πρωί θα παραστούμεν στην Θεία Λειτουργία στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης . Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την Ραϊθώ όπου εκεί ο Μωυσής με τους Ισραηλίτες βρήκαν  τα εβδομήντα στελέχη  φοινίκων με τις δώδεκα πηγές με επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου όπου φιλοξενεί το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Γρηγορίου του  Σιναίτη που ήταν ο κτήτορας της Μονής . Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση . Το απόγευμα μεταφορά στην Μονή της Αγίας Αικατερίνης για να παραστούμεν στον Εσπερινό . Μετά τον Εσπερινό θα έχουμε ξενάγηση μέσα στο Μοναστήρι, το Καθεδρικό Ναό της Μονής (θα τεθούν  τα Άγια Λείψανα της Αγίας Αικατερίνης για προσκύνημα),  το Μωσαϊκό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, την Αγία  Βάτο, την πηγή του Μωϋσέως, το Οστεοφυλάκιο όπου βρίσκονται τα λείψανα των Αγίων πατέρων της Μονής και το Άφθαρτο Λείψανο του Αγίου Στεφάνου, το παρεκκλήσιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το Σκευοφυλάκιο της Μονής που περιλαμβάνει βιβλία από τη Βιβλιοθήκη της Μονής που είναι η 2η μεγαλύτερη στο  κόσμο και εκλεκτές εικόνες από την συλλογή της  Πινακοθήκη της Μονής που είναι ανεκτίμητης πνευματικής, ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας . Οι πιο  πολλές σπάνιες, αρχαίες, κηρωτές εικόνες που είναι του 6ου  αιώνα όπου είναι ένα τμήμα της συλλογής της Μονής και ανήκει στην Βυζαντινή περίοδο (6ου – 10ου αιώνα) . Δείπνο και διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο κοντά στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης .

Κυριακή : 26 Απριλίου 2020 : Αγία Κορυφή-Αγία Αικατερίνη-Φαρράν-Κρουαζιέρα

Νωρίς το πρωί θα γίνει η ανάβασης για όσους επιθυμούν  να ανεβούν στην Αγία Κορυφή όπου ο Θεός παρέδωσε  τις Δέκα Εντολές στο Μωϋσή. Από πατέρες της Μονής θα  γίνει Θεία λειτουργία στο παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδος, πάνω στην Αγία Κορυφή (Θεοβάδιστον Όρος Σινά). Όσοι  δεν μπορούν να ανεβούν στην Αγία Κορυφή, μπορούν να  παραστούν στην Θεία Λειτουργία στο Μοναστήρι της  Αγίας Αικατερίνης. Μετά την κατάβαση των προσκυνητών  και την ένωση με τους υπόλοιπους θα  έχουμε πρόγευμα. Ακολουθεί τακτοποίηση των αποσκευών σας στο Λεωφορείο και αναχώρηση με επίσκεψη στη γυναικεία  Μονή της Όασης Φαρράν, την εκκλησία του Προφήτη  Μωϋσέως και το παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού . Επιστροφή στο Κάϊρο με μία πρώτη γνωριμία με πλεύση στις καταπράσινες όχθες του Νείλου, (προαιρετική κρουαζιέρα σε πλωτό εστιατόριο με φόντο το μαγευτικό νυχτερινό φωταγωγημένο Κάιρο, όπου θα απολαύσετε το δείπνο σας παρακολουθώντας εντυπωσιακό φολκλορικό σόου) . Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στο Κάϊρο .

Δευτέρα : 27 Απριλίου 2020 : Άγιο Γεώργιο-Άγιο Νικόλαο-Αγίων Κων/νου & Ελένης-Κάϊρο-Λάρνακα

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το παλαιό Κάϊρο με πρώτη μας επίσκεψη τον Ελληνορθόδοξο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ροτόντα όπου η εκκλησία είναι στρογγυλή καθώς κτίστηκε πάνω στα θεμέλια ενός στρογγυλού Ρωμαϊκού πύργου όπου έχει ανακαινιστεί και τα Θυρανοίξια του έγιναν 24 Απριλίου 2015 πού χρονολογείται από τον 10ον αιώνα. Συνεχίζουμε για την συνοικία Χαμζάουι με επίσκεψη τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου που χρονολογείται από 14ον αιώνα και το κελί του Αγίου Νεκταρίου ο οποίος υπηρέτησε αρχικά ως αρχιμανδρίτης και συνέχεια ως μητροπολίτης Πενταπόλεως (1886 – 1890) όπου μέσα φυλάσσονται τα λείψανα και τα προσωπικά του αντικείμενα . Τελευταία μας επίσκεψη στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Έλενης που είναι το κόσμημα της Αιγύπτου και σαν ιστορικό μνημείο έχει στοιχεία βυζαντινού και αρχαιοελληνικού ρυθμού όπου έχει ανακαινιστεί και τα Θυρανοίξια του έγιναν 28 Σεπτεμβρίου 2019 . Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Καίρου τακτοποίηση των αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και με  πτήση  στις  16.10 αναχώρηση για τη Λάρνακα.  Άφιξη 18.30  και  μεταφορά  με  λεωφορείο  για  το γραφείο .

 

Η  τιμή  είναι κατ’ άτομο σε δίκλινο, περιλαμβάνει:

● Αεροπορικό εισιτήριο με MS, Λάρνακα–Κάϊρο–Λάρνακα μαζί με δύο αποσκευές, μία αποσκευή μέχρι 23 Κιλά και μία χειραποσκευή 8 Κιλά .

● Οι φόροι αεροδρομίων  και  επίναυλο καυσίμων, σε περίπτωση αύξησης τους μετά τις 02/01/2020, επιβαρύνει τον ταξιδιώτη .

● Διαμονή 1 βράδυ σε ξενοδοχείο 4* με πρόγευμα μπουφέ στο Κάϊρο .

● Διαμονή 2 βράδυα σε ξενοδοχείο 3* με πρόγευμα και δείπνο μπουφέ καθημερινά κοντά στην Μονή της Αγίας Αικατερίνης .

● Εισιτήριο εισόδου : Δήμου της περιοχής της Μονής Αγίας Αικατερίνης .

● Οι  μεταφορές,  περιηγήσεις  και  ξεναγήσεις  με  κλιματιζόμενο λεωφορείο  σύμφωνα  με το  πρόγραμμα .

● Οι Υπηρεσίες των Αντιπροσώπων μας .

● Αρχηγός, Συνοδός και Ξεναγός  ο διευθυντής του γραφείου μας .

● Ενημερωτικά  έντυπα της  εκδρομής.    

 

Η τιμή δεν περιλαμβάνει :                     

● Βίζα Αιγύπτου €25 εξασφαλίζοντας την, στο αεροδρόμιο Καίρου

● Την Κρουαζιέρα με δείπνο και φολκλορικό σόου στο Νείλο .

● Ότι  δεν αναφέρεται  στο πρόγραμμα ή είναι προαιρετικό .

● Ποτά και φιλοδωρήματα/προαιρετική ταξιδιωτική Ασφάλεια .

● Οι μεταφορές σας με λεωφορείο στο αεροδρόμιο Λάρνακας .

 

Σημείωση :

● Το Διαβατήριο σας πρέπει να λήγει μετά τις 28 Οκτωβρίου 2020

● Η τιμή ισχύει για κρατήσεις μέχρι 13 Μαρτίου 2020 νοουμένου ότι  υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις  

● Η κράτηση σας ισχύει, με πληρωμή της προκαταβολή των €200

● Μετά τις 13 Μαρτίου 2020 η τιμή αλλάσει ανάλογα με την νέα τιμή που μας δίνει η αεροπορική εταιρεία  

Ημερ.  Εκδόσεως : 18/12/2019  

Theotokos Travel

Τηλ. : 22 455 655

Κινητό : 99 47 57 47

Email : [email protected]

Στασίνου 37Α (περιοχή Hilton), 2003 Στρόβολος


Όροι και Πολιτική Ακύρωσης

Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση παρακράτηση ποσού 50 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 44 και 30 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 29 και 21 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες και μέχρι την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Σε περίπτωση μη παρουσίασης (no show), παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Κράτηση Εκδρομής

← Αρχική