Theotokos Travel Tour
Τηλ.: 22 455 655  Email: [email protected]

← Αρχική

ΣΚΙΑΘΟΣ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΜΕΤΕΩΡΑ-ΕΥΒΟΙΑ-ΡΩΣΟ-ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ.... : 24/8

Κράτηση Εκδρομής

6 ΜΕΡΕΣ : 24 - 29 Αυγούστου 202 = Μία και Μοναδική
€779

Πρόγραμμα : 6 Mέρες : 24 – 29 Αυγούστου 2023 = €779 

ΣΚΙΑΘΟΣ – ΒΟΛΟΣ – ΠΗΛΙΟ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΕΥΒΟΙΑ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ – ΑΓΙΟ ΕΦΡΑΙΜ - ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ   

Αναχώρηση : 24 Αυγούστου  Πέμπτη   Λάρνακα - Αθήνα    07.00 – 08.45 
Επιστροφή  : 29 Αυγούστου  Τρίτη       Αθήνα - Λάρνακα    22.10 – 23.55

Πέμπτη 24/8/23 : Λάρνακα – Αθήνα – Ρώσο – Όσιο Δαυίδ – Βόλος 

Συγκέντρωση  των  επιβατών  στις 5.00 το πρωί (από το Γραφείο αναχώρηση με λεωφορείο στις 4.30 το πρωί) στο αεροδρόμιο Λάρνακας, τακτοποίηση των αποσκευών, έλεγχος ταυτοτήτων και αναχώρηση με πτήση στις  07.00 για το αεροδρόμιο της Αθήνας. Άφιξη  στις 08.45, επιβίβαση στο λεωφορείο  και αναχωρούμε μέσω της Εθνικής Οδού για την όμορφη Χαλκίδα όπου είναι κτισμένη στις δύο πλευρές του πορθμού του Ευρίπου, όπου ένα μέρος της καταλαμβάνει τμήμα της Εύβοιας, το δε άλλο στη Στερεά Ελλάδα. Θα δούμε τη παλιά γέφυρα και το φαινόμενο με την παλιρροιακή εναλλασσόμενη κίνηση των νερών του Ευβοϊκού κόλπου. Θα συνεχίσουμε για το Προκόπι με προσκύνημα στο Ναό που φιλοξενεί το ολόσωμο άφθαρτο σκήνωμα του θαυματουργού Αγίου Ιωάννη του Ρώσου . Συνεχίζουμε για τις Ροβιές με επίσκεψη στην  Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ με προσκύνημα της κάρας του Αγίου και τον τάφο του νέου ανακυρηχθέντος Αγίου Ιάκωβου Τσαλίκη . Αναχωρούμε για το λιμάνι του Αγιόκαμπου όπου όλοι μαζί και το λεωφορείο μας θα αναχωρήσουμε με το καράβι για την Γλύφα . Άφιξη στο λιμάνι της Γλύφας και μεταφορά για την πανέμορφη πόλη του Βόλου με τα νεοκλασικά κτίρια και πάρκα που τη βρέχει ο Παγασητικός κόλπος και την σκιάζει το Πήλιο με τα μυριοστόλιστα χωριά του. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην παραλία . Διανυκτέρευση .

Παρασκευή 25/8/2023 : Μετέωρα –Καλαμπάκα

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την όμορφη Καλαμπάκα η οποία βρίσκεται χτισμένη κάτω ακριβώς από τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων. Είναι η μεγαλύτερη πόλη της περιοχής και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Από εκεί θα ανεβούμε για την μοναστική πολιτεία των Μετεώρων που δεσπόζουν επιβλητικά στην Καλαμπάκα μεταξύ των βουνών Κόζιακα και Αντιχασίων. Αυτό το μεγαλούργημα της φύσης αποκαλύπτει όλο του το μεγαλείο αιώνες τώρα, καθώς αποτελεί ένα μοναδικό σε ομορφιά γεωλογικό φαινόμενο και ένα σημαντικό μνημείο της Ορθοδοξίας. Τα Μετέωρα που έχουν χαρακτηριστεί το δεύτερο Άγιο Όρος συνεχίζουν τη μοναστική παράδοση εδώ και έξι περίπου αιώνες. Θα επισκεφθούμε την μονή του Αγίου Στεφάνου που είναι εύκολη η πρόσβαση μας, η οποία βρίσκεται κτισμένη στην κορυφή του βράχου που έχει έκταση 7.500 τ. μέτρα. Θα επισκεφθούμε ακόμη 2 - 3 μοναστήρια. Επιστροφή το απόγευμα στο Βόλο. Μην παραλείψετε να δειπνήσετε σε ένα από τα τσιπουράδικα της παραλίας του Βόλου . Διανυκτέρευση .

Σάββατο 26/8/2023 : ΣΚΙΑΘΟΣ

Μετά το πρόγευμα μεταφορά στη Γλύφα και αναχωρούμε για την Κρουαζιέρα μας στην Σκίαθο όπου κατά την διάρκεια της διαδρομής μας θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική με παραδοσιακούς χορούς και ταυτόχρονα θα απολαμβάνετε τις γραφικές ακτές της Νότιας πλευράς του Πηλίου. Άφιξη στο νησί του Παπαδιαμάντη στην μεγαλύτερη και ομορφότερη παραλία της Σκιάθου, τις Κουκουναριές (όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν μπάνιο). Αναχωρούμε με λεωφορείο για να κάνουμε μια περίηγηση του νησιού και να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Θα συνεχίζουμε για την πόλη της Σκιάθου για προαιρετικό μεσημεριανό και να απολαύσετε τη βόλτα σας στα γραφικά δρομάκια της πόλης . Το απόγευμα αναχωρούμε με το καραβάκι μας για το λιμάνι της Γλύφας . Μεταφορά στο Βόλο . Κάντε την βόλτα σας στον παραλιακό πεζόδρομο με τα περίφημα τσιπουράδικα . Διανυκτέρευση .

Κυριακή 27/8/23 : Πήλιο (Μακρυνίτσα-Πορταριά) - Καρπενήσι

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για το πανέμορφο θρυλικό βουνό του Πηλίου, που εδώ συναντάς μαζί την ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό με τις φυσικές ομορφιές . Φθάνουμε στο ‘‘μπαλκόνι του Παγασητικού‘‘ την ξακουστή Μακρυνίτσα που κουρνιασμένη στην απότομη πλαγιά του βουνού, στέκεται σαν ακοίμητος βιγλάτορας πάνω από την πόλη του Βόλου. Περίπατος μέχρι την κεντρική πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια, προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, φωτογραφίες στη μαρμάρινη βρύση “Αθάνατο νερό” με τους λεοντόμορφους κρουνούς και χρόνος για καφεδάκι στον ξακουστό “Θεόφιλο”. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στην παραδοσιακή Πορταριά, με τα τρεχούμενα νερά και τα γραφικά καλντερίμια. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο, αγορές βοτάνων, τσάι του βουνού και βασιλικού πολτού. Μετά αναχωρούμε για την όμορφη πόλη που είναι πνιγμένη στο έλατο, το Καρπενήσι όπου η πλούσια βλάστηση και το θαυμάσιο Αλπικό κλίμα της την έκαναν να θεωρείται η Ελβετία της Ελλάδος. Άφιξη και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο στο Καρπενήσι. Το βράδυ προαιρετικό δείπνο με ζωντανή μουσική (μπουζούκι) . Διανυκτέρευση .

Δευτέρα 28/8/23 : Καρπενήσι – Παναγία Προυσιώτισσα – Ραφήνα

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε μέσω του Μικρού και Μεγάλου Χωριού  θα συναντήσουμε ‘‘το πάτημα της Παναγίας‘‘ και λίγο πιο κάτω θα συναντήσουμε και θα επισκεφθούμε τη Μονή της Παναγίας της Προυσιώτισσας που κτίστηκε τον 16ον αιώνα και η Εκκλησία είναι κτισμένη μέσα σε βράχο . Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τις Θερμοπύλες όπου εδώ, το 480 π.Χ., ο βασιλιάς της Σπάρτης Λεωνίδας και οι 300 στρατιώτες του έκλεισαν το στενό πέρασμα εμποδίζοντας την επέλαση του υπεράριθμου περσικού στρατού . Συνεχίζουμε για την κοσμοπολίτικη παραλιακή πόλη της Ραφήνας . Άφιξη και τακτοποίηση σε παραλιακό ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση .

Τρίτη 29/8/2023 : Όσιο Εφραίμ – Χρυσοβαλάντου – Ψώνια – Αεροδρόμιο Αθηνών - Λάρνακα

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε με επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Οσίου Εφραίμ (άφθαρτο το σκήνωμα του Οσίου Εφραίμ) στη Νέα Μάκρη. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη για την Μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση . Ελεύθερος χρόνος για τα ψώνια σας σε μεγάλο εμπορικό κέντρο και εν συνεχεία για το αεροδρόμιο Αθηνών όπου με πτήση στις 22.10 αναχωρούμε για τη Λάρνακα. Άφιξη στις 23.55 και  μεταφορά με λεωφορείο στο γραφείο .

Η  τιμή  είναι κατ’ άτομο σε δίκλινο και περιλαμβάνει :                                        

● Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα με μία αποσκευή 20 Kιλά και προσωπική τσάντα .                                   

● Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων .

● Τρείς διανυκτερεύσεις στο Βόλο σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* Superior με πρόγευμα μπουφέ .

● Μία διανυκτέρευση στην Ραφήνα σε παραλιακό κεντρικό ξενοδοχείο 4*  Superior με πρόγευμα μπουφέ .

● Μία διανυκτέρευση στο Καρπενήσι σε κεντρικό ξενοδοχείο τριών αστέρων με πρόγευμα μπουφέ .

●  Ολοήμερη Κρουαζιέρα στη Σκίαθο .

●  Περιήγηση της Σκίαθου με πούλμαν .

● Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Αγιόκαμπο στην Γλύφα .

●  Δημοτικός τοπικός φόρος των ξενοδοχείων .

●  Όλες  οι  εκδρομές,  μεταφορές και Διόδια με  πολυτελή κλιματιζόμενo λεωφορείo  σύμφωνα  με  το  πρόγραμμα.

●  Αρχηγός,  συνοδός  και  ξεναγός  του  γραφείου  μας.

●  Ενημερωτικά  έντυπα  της  εκδρομής.

 

Η  τιμή  δεν  περιλαμβάνει :                 

● Ότι  δεν  αναφέρεται  στο  πρόγραμμα  ή  είναι  προτεινόμενο.                                             

● Εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων είναι προαιρετική .

● Ποτά και φιλοδωρήματα .

● Προαιρετική προσωπική ταξιδιωτική Ασφάλεια που περιλαμβάνει και το Covid-19 (€35.000) = Στοιχίζει €15

● Οι  μεταφορές με λεωφορείο μετ’  επιστροφής στη Λάρνακα .

 

Σημείωσης :

● Η τιμή ισχύει για κρατήσεις μέχρι 13 Ιουλίου 2023 .

● Η κράτηση σας ισχύει, με πληρωμή της προκαταβολή  €250 .

● Μετά τις 13 Ιουλίου 2023 η τιμή αλλάσει ανάλογα με την νέα τιμή που μας δίνει η αεροπορική εταιρεία .

● Γίνεται και αλλαγή επιστροφής .

● Το Παιδί κάτω των 12 ετών  έχει  μείωση €40

 

Ημερ.  Εκδόσεως : 15/2/2023

Theotokos Travel

Τηλ. : 22 455 655

Κινητό : 99 47 57 47

Email : [email protected]

Στασίνου 37, 2003 Ακρόπολη

 

Όροι και Πολιτική Ακύρωσης

Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 30% της αξίας του ταξιδιού .
Εξόφληση μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση .
Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [35] και [21] μέρες, πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού .
Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού .

Κράτηση Εκδρομής

← Αρχική