Theotokos Travel Tour
Τηλ.: 22 455 655  Email: [email protected]

← Αρχική

ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ-ΕΒΡΟ-ΚΕΡΚΥΡΑ-ΦΛΩΡΙΝΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ..: 24/8

Κράτηση Εκδρομής

6 ΜΕΡΕΣ : 24 - 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ = Μία και Μοναδική
€750

ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ=Πρόγραμμα 6 Mέρες (€750) : 24 – 29 Αυγούστου 2020

Αναχώρηση : 24 Αυγούστου  Δευτέρα   Λάρνακα–Θεσσαλονίκη   10.20 – 12.20

Επιστροφή  : 29 Αυγούστου  Σάββατο   Θεσσαλονίκη-Λάρνακα    20.50 – 22.40

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 : Λ/κα – Θεσσαλονίκη - Άγιο Δημήτριο – Ψώνια - Καβάλα

Συγκέντρωση  των  επιβατών  στις 08.00 το πρωί στο  γραφείο και  αναχώρηση με λεωφορείο για το αεροδρόμιο Λάρνακας. Άφιξη στο αεροδρόμιο, τακτοποίησης των αποσκευών, έλεγχος ταυτοτήτων,  επιβίβασης  στο  αεροσκάφος  και  αναχώρηση  στις  10.20 με  πτήση  για  το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης. Άφιξη στις 10.20,  τακτοποίηση  των  αποσκευών στο λεωφορείο και αναχώρηση με πρώτη επίσκεψη στον πολιούχο Άγιο Της Θεσσαλονίκης τον Άγιο Δημήτριο. Μεταφορά σε μεγάλο εμπορικό κέντρο με ελεύθερο χρόνο για τα ψώνια. Αναχωρούμε για την Καβάλλα αφού περάσουμε τα μαγευτικά τοπία της Βόλβης και του ποταμού Στριμώνα θα φθάσουμε στην αμφιθεατρικά κτισμένη, την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Μακεδονίας την Καβάλα με το γραφικό ψαρολίμανο, τα ουζερί και τα ταβερνάκια της. Περιήγηση με το λεωφορείο στο ιστορικό κέντρο για να δούμε το λιμάνι, τις καμάρες, το δημαρχείο και το κάστρο. Άφιξη και τακτοποίηση σε κεντρικό ξενοδοχείο 3* . Διανυκτέρευση .

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020 : Ξάνθη - Πόρτο Λάγος - Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη - Παναγία Έβρου

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την 4η μεγαλύτερη Λίμνη της Ελλάδας, τη Λίμνη της Βιστωνίδας στο Πόρτο Λάγος όπου βρίσκεται στη μέση της λιμνοθάλασσας, o γραφικός Ναός του Αγίου Νικολάου που είναι μετόχι της Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου όπου θα περπατήσουμε την γέφυρα για το Ναό της Παναγίας της Παντάνασσας που είναι ένα εκπληκτικό αλλά και μοναδικό τοπίο. Ακολούθως αναχωρούμε την πόλη της Ξάνθης με τα ωραία διατηρητέα αρχοντικά της όπου θα έχουμε μια περιήγηση της πόλης και εν συνεχεία για την πανέμορφη πόλη της Κομοτηνής με περιήγηση στο ιστορικό της κέντρο, όπου θα δούμε τμήματα από τα βυζαντινά τείχη και το ηρώο με το ξίφος που είναι το σύμβολο της πόλης. Η συνέχεια μας φέρνει στην παραθαλάσσια Αλεξανδρούπολη που η θέση της είναι κομβική, ενώνει Ευρώπη και Ασία, Δύση και Ανατολή και έτσι η επικοινωνία της με τον κόσμο και την υπόλοιπη Ελλάδα γίνεται με κάθε μέσο, χερσαίο, θαλάσσιο και εναέριο. Θα δούμε την άψογη ρυμοτομία της και μεταξύ άλλων τον ψηλό Φάρο της που είναι σύμβολο της πόλης από το 1980 . Μετά θα επισκεφθούμε στη Μάκρη τη γυναικεία μονή της Παναγίας του Έβρου που ιδρύθηκε το 1978 από τον τότε Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως και νυν Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμον . Τελευταία μας επίσκεψη στη Γέφυρα των Κήπων για να δούμε τον Έβρο ποταμό που είναι τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας . Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Τετάρτη 26 Αυγούστου  2020: Παναγία Εικοσιφοίνισσα -Σέρρες-Οχυρό Ρούμπελ-Κερκίνη-θεσσαλ.

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την γυναικεία Μονή της Παναγίας της  Εικοσιφοίνισσας που είναι αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου, όπου στο Ιερό Βήμα της ,σώζεται από τον 11ο αιώνα, στο ξυλόγλυπτο επίχρυσο τέμπλο του Καθολικού, η αχειροποίητος και θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας. Συνεχίζουμε για τις Σέρρες, για μια σύντομη περιήγηση της πόλης με το λεωφορείο και ακολούθως αναχωρούμε για την Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική γυναικεία μονή του Τιμίου Προδρόμο που η ίδρυση της απο το 1270 και η μακραίωνη ιστορία της, μαρτυρούν τον πολιτισμό, την παράδοση και την πλούσια πνευματικότητα του Βυζαντίου. Συνεχίζουμε για το Προμαχώνα (Σύνορα Ελλάδας-Βουλγαρία) με επίσκεψη στο ιστορικό οχυρό Ρούπελ το μεγαλύτερο συγκρότημα οχυρωμένης τοποθεσίας κατά μήκος των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων για να ενημερωθούμε για τη μεγάλη σημασία και στρατηγική θέση του κατά την διάρκεια του Α΄και Β΄ Παγκοσμίου πολέμου . Ξενάγηση στα υπόγεια και τους άλλους χώρους του που είναι σύμβολο του ηρωϊκού αγώνα των Ελλήνων απέναντι στις στρατιές του Χίτλερ στον πόλεμο του 1940 . Εν συνεχεία οδεύουμε για την λίμνη της Κερκίνης (προαιρετικό γεύμα) που είναι ένας από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας και προστατεύεται με τη συνθήκη Ραμσάρ. Αναχωρούμε για την Θεσσαλονίκη. Άφιξη και τακτοποίηση σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*. Διανυκτέρευση.

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020 : Φλώρινα – Πρέσπες – Καστοριά – Μικρόκαστρο - Ιωάννινα

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την Φλώρινα με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Αυγουστίνου που ίδρυσε το 1999 ο μακαριστός Μητροπολίτη Φλώρινας Αυγουστίνος Καντιώτης όπου βρίσκεται και ο τάφος του . Συνεχίζουμε την διαδρομή μας σε ένα από τους προστατευόμενους Εθνικούς Δρυμούς στις Γραφικές Πρέσπες όπου θα θαυμάσουμε την Μικρή και Μεγάλη Λίμνη που είναι τοπία εξαιρετικής ομορφιάς και είναι τα υγρά σύνορα μεταξύ Ελλάδας, Αλβανίας και πρώην Γιουγκοσλαβίας . Η συνέχεια μας φέρνει στην όμορφη πόλη της Καστοριάς την ‘‘πρωτεύουσα της γούνας‘‘ με τη λίμνη, τα αρχοντικά της που είναι αμφιθεατρικά κτισμένα στις όχθες της λίμνης, τις Βυζαντινές Εκκλησίες της όπου θα έχουμε επίσκεψη στη ανδρική Μονή της Παναγίας Μαυριώτισσας . Συνεχίζουμε για τη Σιατίστα, την γυναικεία μονή της Παναγίας Μικροκάστρου όπου είναι το μεγαλύτερο προσκύνημα της δυτικής Μακεδονίας, χάρη στην θαυματουργική εικόνα της . Αναχωρούμε για τα Ιωάννινα . Άφιξη και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 5* Deluxe. Διανυκτέρευση .

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 : ΚΕΡΚΥΡΑ

Μετά  το  πρόγευμα  αναχώρηση  για  το  λιμάνι  της  Ηγουμενίτσας  και  μέ φέρρυ μποουτ (μαζί με το λεωφορείο μας)  φθάνουμε  στο  πανέμορφο  νησί  της  Κέρκυρας . Επίσκεψη  στον  πολιούχο  Άγιο  του νησιού, τον  Κύπριο Άγιο Σπυρίδωνα (επίσκοπο Τριμιθούντος) όπου  βρίσκεται  ολόσωμο,  άφθαρτο το  άγιο  λείψανο του μέσα σε λάρνακα . Ελεύθερος χρόνος για ψώνια . Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Ναό της  Αγίας  Θεοδώρας που βρίσκεται άφθαρτο το σκήνωμα της. Ακολούθως συνεχίζουμε  για  το  ποντικονήσι  όπου  θα  επισκεφθούμε  την  Παναγία  των  Βλαχερνών και το κανόνι . Το  απόγευμα  αναχώρηση  με  φέρρυ μποουτ  (μαζί με το λεωφορείο μας) για την Ηγουμενίτσα  και  αναχώρηση  διά μέσω  της  Εγνατίας, για τα  Ιωάννινα. Άφιξη και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 5* Deluxe . Διανυκτέρευσης .

Σάββατο 29 Αυγούστου 2022 : Σουμελά-Θεσσαλονίκη –Σουρωτή (Άγιο Παίσιο) -Λάρνακα

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρούμε μέσω Εγνατίας Οδού για προσκύνημα την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας Σουμελάς που βρίσκεται στις πλαγιές του Βερμίου όρους στην Καστανιά της Βέροιας . Μεταφορά στην Θεσσαλονίκη .Εν συνεχεία για τη Σουρωτή με επίσκεψη στη γυναικεία Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου για προσκύνημα στο τάφο του Αγίου Παισίου .  Μεταφορά στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης όπου με πτήση  στις 20.50 αναχωρούμε για τη Λάρνακα. Άφιξη στις 22.40 και  μεταφορά με  λεωφορείο στο γραφείο.

 Η  τιμή  είναι κατ’ άτομο σε δίκλινο και περιλαμβάνει :                                        

● Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Θεσσαλονίκη – Λάρνακα μαζί με δύο αποσκευές η μία μέχρι 23 Κιλά και χειραποσκευή μέχρι 8 Κιλά .

● Οι φόροι αεροδρομίων  και  επίναυλος  καυσίμων. Σε περίπτωση αύξησης τους μετά τις 21/1/2020, επιβαρύνεται ο ταξιδιώτης .

● Δύο διανυκτερεύσεις στα Ιωάννινα σε ξενοδοχείο 5* deluxe με αμερικάνικο πρωινό μπουφέ  .

● Μία διανυκτέρευση στη Θεσσαλονίκη σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* με πλούσιο πρωινό μπουφέ 

● Δύο διανυκτερεύσεις στη Καβάλλα σε κεντρικό ανακαινισμένο ξενοδοχείο  3* με  πλούσιο πρωινό μπουφέ .

● Όλα τα εισιτήρια των φέρρυ-μπόουτ για την Κέρκυρα μετ’ επιστροφής και μαζί οι μεταφορές  του λεωφορείου μας .

●  Όλες  οι  εκδρομές,  μεταφορές, με  πολυτελή κλιματιζόμενo λεωφορείo σύμφωνα με  το  πρόγραμμα.

●  Αρχηγός, συνοδός και ξεναγός του γραφείου μας & έντυπα εκδρομής.

●  Όλοι οι φόροι διαμονής εις τα ξενοδοχεία .

 

Η  τιμή  δεν  περιλαμβάνει :                      

● Ότι  δεν  αναφέρεται  στο  πρόγραμμα  ή  ότι είναι  προαιρετικό.                                             

● Εισιτήρια εισόδων στους χώρους επισκέψεων είναι προαιρετική .

● Ποτά και φιλοδωρήματα και προαιρετική ταξιδιωτική Ασφάλεια .

● Οι  μεταφορές με λεωφορείο μετ’  επιστροφής στη Λάρνακα .

 

Σημειώσεις :

● Η τιμή ισχύει για κρατήσεις μέχρι 19 Ιουνίου 2020 νουμένου ότι υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις .

● Η κράτηση σας ισχύει, με πληρωμή της προκαταβολή €200 .

● Μετά τις 19 Ιουνίου 2020 η τιμή αλλάσει ανάλογα με την νέα τιμή που μας δίνει η αεροπορική εταιρεία .

● Γίνεται και αλλαγή επιστροφής .

● Το Παιδί κάτω των 12 ετών  έχει  μείωση €40


Ημερ. Εκδόσεως : 21/1/2020

 

Theotokos Travel

Τηλ. : 22 455 655

Κινητό : 99 47 57 47

Email : [email protected]

Στασίνου 37Α (περιοχή Hilton), 2003 Στρόβολος

 

Όροι και Πολιτική Ακύρωσης

 Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση παρακράτηση ποσού 50 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 44 και 30 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 29 και 21 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες και μέχρι την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Σε περίπτωση μη παρουσίασης (no show), παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Κράτηση Εκδρομής

← Αρχική