Theotokos Travel Tour
Τηλ.: 22 455 655  Email: [email protected]

← Αρχική

ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ-ΘΑΣΟ-ΕΒΡΟ-ΦΛΩΡΙΝΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ... : 1/7

Κράτηση Εκδρομής

9 ΜΕΡΕΣ : 1 - 9 Ιουλίου 2024 = Μία και Μοναδική
€849

Πρόγραμμα : 9 Mέρες : 1 - 9 Ιουλίου 2024 = €849

ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ : ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ – ΚΕΡΚΥΡΑ - ΘΑΣΟ - ΣΟΥΡΩΤΗ - ΚΑΒΑΛΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΟΥΜΕΛΑ – ΣΕΡΡΕΣ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΦΛΩΡΙΝΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ – ΞΑΝΘΗ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αναχώρηση: 1 Ιουλίου  Δευτέρα  Λάρνακα–Θεσσαλονίκη  21.35 - 23.25
Επιστροφή : 9 Ιουλίου  Τρίτη      Θεσσαλονίκη-Λάρνακα  10.20 - 12.10

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 : Λάρνακα – Θεσσαλονίκη – Ξενοδοχείο

Συγκέντρωση των  επιβατών  στις 19.30 (από το Γραφείο αναχώρηση με λεωφορείο 18.45) στο αεροδρόμιο Λάρνακας, τακτοποίησης αποσκευών, έλεγχος ταυτοτήτων,  επιβίβασης  στο  αεροσκάφος  και  αναχώρηση  στις  21.35 με πτήση για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης. Άφιξη στις 23.25 και μεταφορά σε κεντρικό ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη .Διανυκτέρευσης .

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024 : Άγιο Δημήτριο - Σουρωτή (Τάφο Αγίου Παισίου) – Ψώνια – Καβάλα 

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε τον πολιούχο Άγιο Δήμητριο της πόλης και μεταφορά στη Σουρωτή για το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου με επίσκεψη στον Τάφο του Αγίου Παισίου και τα άγια Λείψανα του Αγίου Αρσενίου . Επίσκεψη στο Μεγάλο Εμπορικό κέντρο Cosmos Mall για τα ψώνια σας . Το απόγευμα αναχωρούμε για την Καβάλλα αφού περάσουμε τα μαγευτικά τοπία της Βόλβης και του ποταμού Στριμώνα θα φθάσουμε στην αμφιθεατρικά κτισμένη, την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Μακεδονίας την Καβάλα με το γραφικό ψαρολίμανο, τα ουζερί και τα ταβερνάκια της. Περιήγηση με το λεωφορείο στο ιστορικό κέντρο για να δούμε το λιμάνι, τις καμάρες, το δημαρχείο και το κάστρο. Άφιξη και τακτοποίηση σε κεντρικό ξενοδοχείο . Απολαύστε τα ουζερί της πόλης. Διανυκτέρευση .

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024 : Πόρτο Λάγος–Παναναγία Έβρου-Αλεξανδρούπολη-Ξάνθη-Κομοτινή

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την 4η μεγαλύτερη Λίμνη της Ελλάδας, τη Λίμνη της Βιστωνίδας στο Πόρτο Λάγος όπου βρίσκεται στη μέση της λιμνοθάλασσας, o γραφικός Ναός του Αγίου Νικολάου (μετόχι της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου) όπου θα περπατήσουμε την γέφυρα για το Ναό της Παναγίας της Παντάνασσας που είναι ένα εκπληκτικό αλλά και μοναδικό τοπίο. Η συνέχεια μας φέρνει στην Αλεξανδρούπολη που η θέση της είναι κομβική, ενώνει την Ευρώπη και Ασία, Δύση και Ανατολή και έτσι η επικοινωνία της με τον κόσμο και την υπόλοιπη Ελλάδα γίνεται με κάθε μέσο, χερσαίο, θαλάσσιο και εναέριο. Θα δούμε την άψογη ρυμοτομία της και μεταξύ άλλων τον ψηλό Φάρο της που είναι σύμβολο της πόλης από το 1980 . Επίσκεψη στη Μάκρη τη γυναικεία μονή της Παναγίας του Έβρου που ιδρύθηκε το 1978 από τον τότε Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο. Συνεχίζουμε για τη Γέφυρα των Κήπων για να δούμε τον Έβρο ποταμό που είναι τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας . Ακολούθως αναχωρούμε για την πανέμορφη πόλη της Κομοτηνής με περιήγηση στο ιστορικό της κέντρο, όπου θα δούμε τμήματα από τα βυζαντινά τείχη και το ηρώο με το ξίφος που είναι το σύμβολο της πόλης. Εν συνεχεία για την πόλη της Ξάνθης όπου θα έχουμε μια περιήγηση της πόλης με τα ωραία διατηρητέα αρχοντικά της . Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Επισκεφθείτε τις ψαροταβέρνες της πόλης . Διανυκτέρευση.

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 : Καβάλα – ΘΑΣΟ - Καβάλα

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το λιμάνι της Κεραμωτής και αναχωρούμε με φέρρυ-μποουτ μαζι και το λεωφορείο μας για το σμαραγδένιο νησί του Αιγαίου τη Θάσο .  Άφιξη στο νησί της Θάσου με γεωγραφική θέση απέναντι από το Άγιον Όρος όπου μέσω του περιφερειακού αναχωρούμε για το ιερό γυναικείο ησυχαστήριο τη Μονή του Μιχαήλ Αρχαγγέλου που υπάγεται στο Άγιο Όρος και που ιδρύθηκε από τη Μονή Φιλοθέου. Στη Μονή φυλάσεται μέρος από τα καρφιά που σταυρώθηκε ο Χριστός . Θα κάνουμε το γύρω του νησιού . Παραλιακά θα έχουμε προαιρετικό μεσημεριανό γεύμα . Μεταφορά στο Λιμένα και μαζί και το λεωφορείο μας αναχωρούμε με φερρυ-μποουτ για την Κεραμωτή . Άφιξη και μεταφορά στη Καβάλα με επιστροφή στο ξενοδοχείο . Επισκεφθείτε τα τσιπουράδικα.Διανυκτέρευση. 

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 : Παναγία Εικοσιφοίνισσα – Σέρρες - Οχυρό Ρούπελ - θεσσαλονίκη

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την γυναικεία Μονή της Παναγίας της  Εικοσιφοίνισσας που είναι αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου, όπου στο Ιερό Βήμα της, σώζεται από τον 11ο αιώνα, το ξυλόγλυπτο επίχρυσο τέμπλο του Καθολικού, η αχειροποίητος και θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας . Συνεχίζουμε για τις Σέρρες, για μια σύντομη περιήγηση της πόλης με το λεωφορείο και ακολούθως αναχωρούμε για την Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική γυναικεία Μονή του Τιμίου Προδρόμο που η ίδρυση της είναι απο το 1270 όπου η μακραίωνη ιστορία της, μαρτυρούν τον πολιτισμό, την παράδοση και την πλούσια πνευματικότητα του Βυζαντίου. Συνεχίζουμε για το Προμαχώνα (Σύνορα Ελλάδας-Βουλγαρία) με επίσκεψη στο ιστορικό Οχυρό Ρούπελ το μεγαλύτερο συγκρότημα οχυρωμένης τοποθεσίας κατά μήκος των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων για να ενημερωθούμε για τη μεγάλη σημασία και στρατηγική θέση του κατά την διάρκεια του Α΄και Β΄ Παγκοσμίου πολέμου . Ξενάγηση στα υπόγεια και τους άλλους χώρους του που είναι σύμβολο του ηρωϊκού αγώνα των Ελλήνων απέναντι στις στρατιές του Χίτλερ στον πόλεμο του 1940 . Εν συνεχεία οδεύουμε για την λίμνη της Κερκίνης (προαιρετικό γεύμα) που είναι ένας από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας και προστατεύεται με τη συνθήκη Ραμσάρ . Αναχωρούμε για την Θεσσαλονίκη. Άφιξη σε κεντρικό ξενοδοχείο . Διανυκτέρευσης .

Σάββατο 6 Ιουλίου 2024 : Φλώρινα – Πρέσπες – Μικρόκαστρο – Καστοριά - Ιωάννινα

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την Φλώρινα με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Αυγουστίνου που ίδρυσε το 1999 ο μακαριστός Μητροπολίτη Φλώρινας Αυγουστίνος Καντιώτης όπου βρίσκεται και ο τάφος του .Συνεχίζουμε την διαδρομή μας σε ένα από τους προστατευόμενους Εθνικούς Δρυμούς στις Γραφικές Πρέσπες όπου θα θαυμάσουμε την Μικρή και Μεγάλη Λίμνη που είναι τοπία εξαιρετικής ομορφιάς μέχρι τους Ψαράδες και το Αχίλλειο που είναι τα υγρά σύνορα μεταξύ Ελλάδας, Αλβανίας και πρώην Γιουγκοσλαβίας . Η συνέχεια μας φέρνει στην όμορφη πόλη της Καστοριάς την ‘‘πρωτεύουσα της γούνας‘‘ με τη λίμνη, τα αρχοντικά της που είναι αμφιθεατρικά κτισμένα στις όχθες της λίμνης, τις Βυζαντινές Εκκλησίες της όπου θα έχουμε επίσκεψη στη ανδρική Μονή της Παναγίας Μαυριώτισσας . Συνεχίζουμε για τη Σιατίστα, με επίσκεψη στηνγυναικεία Μονή της Παναγίας Μικροκάστρου όπου είναι το μεγαλύτερο προσκύνημα της δυτικής Μακεδονίας, χάρη στην θαυματουργική εικόνα της . Αναχωρούμε για τα Ιωάννινα, τακτοποίηση σε ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

Κυριακή 7 Ιουλίου 2024  : ΚΕΡΚΥΡΑ

Μετά  το  πρόγευμα  αναχώρηση  για  το  λιμάνι  της  Ηγουμενίτσας  και  μέ φέρρυ μποουτ (μαζί και το λεωφορείο μας) όπου φθάνουμε  στο  πανέμορφο  νησί  της  Κέρκυρας . Επίσκεψη  στον  πολιούχο  Άγιο  του νησιού, τον  Κύπριο Άγιο Σπυρίδωνα (επίσκοπο Τριμιθούντος) όπου  βρίσκεται  ολόσωμο,  άφθαρτο το  άγιο  λείψανο του μέσα σε λάρνακα . Ελεύθερος χρόνος για ψώνια στη πλατεία Σπιανάδα . Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Ναό της  Αγίας  Θεοδώρας που βρίσκεται άφθαρτο το σκήνωμα της. Ακολούθως συνεχίζουμε  για  το  ποντικονήσι  όπου  θα  επισκεφθούμε  την  Παναγία  των  Βλαχερνών και το κανόνι . Το  απόγευμα  αναχώρηση  με  φέρρυ-μποουτ  (μαζί και το λεωφορείο μας) για την Ηγουμενίτσα  και  μεταφορά στα Ιωάννινα . Διανυκτέρευσης .

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024 : Ιωάννινα – Σουμελά – Παναγία Δοβρά - Θεσσαλονίκη

Μετά το  πρόγευμα θα έχουμε μια περιήγηση της πόλης των Ιωαννίνων και μετά αναχωρούμε μέσω της Εγνατίας Οδού για την Καστανιά της Βέροιας  για προσκύνημα την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας Σουμελάς που βρίσκεται στις πλαγιές του Βερμίου όρους. Λίγο πιο κάτω θα επισκεφθούμε το ανδρικό μοναστήρι της Παναγίας Δοβράς που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου όπου φιλοξενεί μεγάλο τεμάχιο Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού (Συμφερουπόλεως) . Μεταφορά στην Θεσσαλονίκη . Άφιξη σε κεντρικό ξενοδοχείο . Διανυκτέρευσης .

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024 : Ξενοδοχείο – Αεροδρόμιο- Θεσσαλονίκης - Λάρνακα

Μετά το πρόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης όπου με πτήση στις 10.20 αναχωρούμε για τη Λάρνακα. Άφιξη στις 12.10 και  μεταφορά με  λεωφορείο στο γραφείο.

Η  τιμή  είναι κατ’ άτομο σε δίκλινο και περιλαμβάνει :                                        

● Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα–Θεσσαλονίκη–Λάρνακα μαζί με μία αποσκευή 20 Κιλά, μία Χειραποσκευή 8 Κιλά και μία προσωπική τσάντα .

● Οι  φόροι αεροδρομίων  και  επίναυλος  καυσίμων.

● Δύο διανυκτερεύσεις στα Ιωάννινα σε Deluxe ξενοδοχείο 5* με αμερικάνικο πρωινό μπουφέ  .

● Τρείς διανυκτερεύσεις στη Θεσσαλονίκη σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* με πλούσιο πρωινό μπουφέ . 

● Τρείς διανυκτερεύσεις στη Καβάλα σε κεντρικό ξενοδοχείο  3* με πρωινό μπουφέ .

● Όλα τα εισιτήρια των φέρρυ για την Κέρκυρα και τη Θάσο μετ’ επιστροφής, μαζί και όλες οι μεταφορές  του λεωφορείου μας .

●  Όλες οι εκδρομές, μεταφορές, με πολυτελή κλιματιζόμενo λεωφορείo  σύμφωνα με το πρόγραμμα.

●  Αρχηγός, συνοδός και ξεναγός του γραφείου μας & έντυπα εκδρομής.

●  Όλοι οι φόροι διαμονής εις τα ξενοδοχεία .

 

Η  τιμή  δεν  περιλαμβάνει :     

● Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή ότι είναι προαιρετικό.                                             

● Εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων είναι προαιρετική .

● Ποτά και φιλοδωρήματα .

● Προαιρετική προσωπική ταξιδιωτική Ασφάλεια €35.000 = Στοιχίζει €15

● Οι  μεταφορές με λεωφορείο μετ’  επιστροφής στη Λάρνακα .  

 

Σημείωσης :

● Η κράτηση σας ισχύει, με πληρωμή της προκαταβολή  €320 .

● Το Παιδί κάτω 12 ετών  έχει  μείωση €40

 

Ημερ.  Εκδόσεως : 8/4/2024

 

Theotokos Travel

Τηλ. : 22 455 655

Κινητό : 99 47 57 47

Email : [email protected]

Στασίνου 37Α (περ. Hilton), 2003 Στρόβολος

 

Όροι και Πολιτική Ακύρωσης

Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση παρακράτηση ποσού 50 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 44 και 30 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 29 και 21 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες και μέχρι την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Σε περίπτωση μη παρουσίασης (no show), παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Κράτηση Εκδρομής

← Αρχική